Tellin -- Gisteren heeft de SGP de steun aan het kabinet Kakerken VI opgezegd, zelf verklaard SGP-leider Jaïr Bolsonaro "de gevolgen niet meer te kunnen dragen" later in dit artikel zal blijken welke gevolgen door de SGP niet te dragen zijn.
De val.
Het kabinet van President Jens van Kakerken is donderdag 19 april gevallen door een mededeling van de SGP-leider Jaïr Bolsonaro dat de SGP de "gevolgen van de coalitie niet meer kan dragen". Het kabinet was bezig met beleid omtrent Buitenlandse Zaken toen duidelijk werd dat de coalitie binnen een aantal dagen zou gaan vallen, maar niemand zag het voor mogelijk dat de verkiezingen zouden worden vervroegd.
De gevolgen van de coalitie
SGP-Leider Bolsonaro heeft een interview met ILGA Media gehouden:
Kunt u toelichten welke 'gevolgen' de doorslag hebben gegeven om het kabinet te laten vallen?
"Het naïeve beleid richting het Duitse Rijk, het wegsmijten van geld richting een Nieuw-Binnenhof, en de Staatssteun aan Rusland!"
Welk naïeve beleid richting het Duitse Rijk?
"Het uitgaan van geen enkele dreiging"
Is er volgens u een concrete dreiging?
"Niets te bewijzen, maar uitgaan van geen enkele dreiging, en daarom maar niet controleren is naïef"
2 omstreden moties
Vandaag zijn er 2 omstreden moties aangenomen door de Tweede Kamer, de ene over de Armeense genocide, en de andere over Israël
Armeense genocide:
De ingediende motie riep op tot erkenning van de Armeense genocide en de erkenning van de Staat Koerdistan, beide zijn erg omstreden. De genocide die in het Ottomaanse Rijk zou zijn gebeurd wordt niet door de hele internationale gemeenschap erkend, vooral door Turkije niet. De staat Koerdistan wordt niet erkend door een ander land!
Ondanks de omstredenheid van deze motie heeft de 2/3e meerderheid van de Tweede Kamer deze motie aangenomen. 2 partijen zien de omstredenheid in en stemmen daarom tegen: D66 en SP
De Motie Israël:
De Tweede Kamer heeft ook de PVV-motie aangenomen die opriep tot erkenning van de Golanhoogten, de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever als officieel staatsgebied van de Staat Israël. Tevens riep die motie ook op tot het "geven van elke mogelijke hulp aan Israël".
Deze motie is kamerbreed aangenomen door 106 van de 150 Kamerzetels, wat betekent dat we vanaf nu officieel heel het oud-mandaatgebied Palestina en delen van Syrië als Israëlisch zien!
De Palestijnen hebben onder de Trump- en Kakerken-regeringen geen schijn van kans om dit conflict op te lossen waarbij ook aan hun belangen worden gedacht!
"De ophef over de erkenning van de Israëlische gebieden en de Koerdische staat is onterecht, wij -- als regering -- dienen officiële en gelegitimeerde gebieden en regeringen te erkennen en niet onze koppen in het zand te stoppen, dat is ons werk!" - Minister van Buitenlandse Zaken Teundeman
Comments