top of page

Is de VeraiXIT gevaarlijk?


De vlag van de EU naast de Veraignçe vlag

Volgens Uli Kalmpt maakt onze minister-president de verkeerde keuze, dit blijkt uit een interview met JBNEWS. Deze Eurocriticus snapt niet dat een "herstellend land als de USOR dat zou doen".


Wij hebben dit artikel voorgelegd aan de fractievoorzitters van de partijen: D66, SGP, SP, FvD, en PVV.

Wat vindt u van het besluit om de Europese Unie te verlaten?

Marckúszőwer (D66):"Wij vinden het een grandioos misverstand! De minister-president moet dit besluit zo snel mogelijk terugdraaien, anders gaat ons land kapot!"
Bolsonaro (SGP):"In wezen is het een besluit wat te verantwoorden is, maar wij vinden het in dit stadium niet gewenst."
DutchBincGames (SP):"In dit stadium is het een onaanvaardbaar besluit, als ons land weer volledig hersteld is, kunnen we nog eens verder praten over eventuele uittreding."
MarkPlays (FvD):"Het is een besluit wat ik kan ondersteunen, zonder meer is het een controversieel besluit, maar te verantwoorden."
Teundeman (PVV):"We hadden nooit lid moeten worden van de Unie, de unie heeft ons al land al verdeeld."

Uli Kalmt stelt dat minister-president van Kakerken dit heeft geprobeerd in de kabinetten Radiator I & II, heeft u hier iets van meegekregen? Vooral Teundeman (PVV) en MarkPlays (FvD) omdat jullie toen al in de Tweede Kamer zaten

Marckúszőwer (D66):"Nee, het stond wel in het verkiezingsprogramma, maar het is moeilijk om dat te doen als je geen coalitiepartij bent. Tijdens Radiator II was FvD geen coalitiepartij maar was de heer van Kakerken wel Minister van Binnenlandse Zaken dankzij een speciale regeling van de toenmalige minister-president."
Bolsonaro (SGP):"Ik heb hier niets van meegekregen, en ook niets over gehoord van de vorige SGP."
DutchBincGames (SP):"Ja, hij stelde dit in zijn verkiezingsprogramma en dat wilde hij gaan uitvoeren, ondanks dat FvD geen coalitiepartner was."
MarkPlays (FvD):"Hij heeft dit toentertijd NIET geprobeerd, wij waren gedoogpartners en hadden 1 ministerspost, als Minister van Binnenlandse Zaken kon hij dat niet eens doen!"
Teundeman (PVV):"Nee, hij heeft nooit voorstellen gedaan."

Een vraag die om een kort ja of nee antwoord vraagt: Wist u van de protesten in West-Europa om de toetreding van de USOR tot de Europese Unie?

Marckúszőwer (D66):"Nee"
Bolsonaro (SGP):"Nee"
DutchBincGames (SP):"Nee"
MarkPlays (FvD):"Nee"
Teundeman (PVV):"Ja, maar -- en ik wil dit toch verduidelijken -- toenmalig minister-president Radiator heeft nooit iemand geïnformeerd over deze protesten. Ik moest het horen door een telefoontje van Nederlandse PVV-leider Geert Wilders, en dat vind ik echt onaanvaardbaar, ik overweeg om de heer Radiator aan te klagen mocht hij zijn gezicht nog eens laten zien!"

Uli Kalmt:"De USOR kreeg sowieso weinig vluchtelingen toegestuurd omdat het, nogmaals, een herstellend land is. De USOR schiet zichzelf hiermee in het eigen been." Wat vindt u van deze uitspraak?

Marckúszőwer (D66):"Die uitspraak is volkomen terecht, de USOR schiet zichzelf daadwerkelijk in het been. Wij hebben volgens statistieken van de G.I.S. maar 1.429 asielaanvragen binnengekregen."
Bolsonaro (SGP):"Het is niet waar, wij schieten onszelf niet in het been. Wij moeten dit wel heroverwegen, want wij vinden dat we eerst moeten herstellen."
DutchBincGames (SP):"Als ik Kalmt was zou ik maar naar Noord-Korea emigreren, dan zit hij niet in de EU en heeft hij het gedoe met de USOR niet!"
MarkPlays (FvD):"Wij schieten ons in het been doordat we aan de EU-gekte meedoen!"
Teundeman (PVV):"Kalmt schetst een verkeerd beeld over ons."

Is de VeraiXIT in dit stadium gevaarlijk voor de USOR Federatie? kort Ja of Nee.

Marckúszőwer (D66):"Ja"
Bolsonaro (SGP):"Ja"
DutchBincGames (SP):"Ja"
MarkPlays (FvD):"Nee"
Teundeman (PVV):"Nee"

Wij hebben minister-president Jens van Kakerken (FvD) ook nog gevraagd naar het interview met Uli Kalmt:

Wat vindt u van het geschetste beeld van de USOR?

"Het is een verschrikkelijk beeld, wat in het slechtste scenario klopt. Het kabinet wat samen met de PVV en D66 is gaat heroverwegen of de uittreding een goed idee is. Wij achtten de kans groot dat we alsnog besluiten om niet uit te treden." - minister-president van Kakerken

Comments


bottom of page